Sabah kahvaltısı için pratik çözümler
Sabah 5:30 da uyanan biri için sabah kahvaltısı hazırlamak bazen zor olabiliyor.
Bazen mi? Dediğinizi duyar gibiyim:) İtiraf etmeliyim ki ben çok üşeniyorum. Kahvaltımı hazırlayacağım zaman diliminde uyumayı tercih ederim:) Düşünsenize çalan saati kapatıp 5 dakika daha uyumanın verdiği keyif bambaşka:) O sebeple genelde geceden kahvaltımı hazırlıyorum ve sabah kahvaltısını kesinlikle atlamıyorum. Geceden hazırladığım kahvaltım için kapaklı kaplar benim için pratik bir yöntem oluyor.
Güne kahvaltı yapmadan asla başlamam.
Peki bu kapların içine neler koyuyorum?
Gün içinde çok fazla koşuşturma halinde olacağım için hazırlayacağım kahvaltımın benim için zengin içerikli olması ve öğle yemeğine kadar beni tok tutması gerekiyor.
Bunun için yulaf, kara buğday, chia, kinoa bunları ıslatmak için su-süt ve taze meyve suları, badem, ceviz, fındık, kuru meyveler ve taze meyveleri kullanmayı tercih ediyorum. Sizler de vereceğim tarifleri kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Benim tavsiyem sınırlı çeşidi barındıran, her bileşenin tadını alabileceğiniz sade tabaklar. Hem fazla kalori almamış olursunuz hem de ertesi gün “Bugün değişik ne yapsam?” sorusuna çok kolay seçenek bulabilirsiniz.
Aşağıda linkini verdiğim tarifim, bir gece buzdolabında bekletme yöntemi ile hazırlanmıştır. Bu yöntem yabancı kaynaklarda “Overnight Oats” olarak geçiyor. Dilerseniz diğer yöntem ile İskoçların “Porridge” dedikleri yulafı suyla veya sütle pişirerek (bizim sütlaçımıza da benzetebilir) sıcak olarak tüketebilirsiniz.
- Gluten hassasiyeti olanlar kullandıkları yulafın saf yulaf ezmesi olduğuna dikkat etmeliler. Chia, kinoa ve kara buğdayı çok rahat tüketebilirler.
- Vereceğim tarifi sadece sabah kahvaltısı olarak düşünmeyin, yoğun geçen bir günün spor öncesi beslenmesi içinde ideal bir tariftir.
- Not: Süt hassasiyeti olanlar ve veganlar su kullanabilecekleri gibi hindistan cevizi, badem, soya sütleri, sıkılmış taze meyve suları da kullanabilirler.
Comments (1)